Köyde Geleneksel Yöntemlerle Kapari Turşusu Yaptık
Kapari bitkisi ve çiçekleri |
Kapari çiçekleri ve tomurcukları |
Topladığımız kapari karpuzlarının çekirdeklerine baktık, tohumu beyaz ve taze olanları topladık. Çekirdekleri siyah ve eti çok sert olanları toplamadık. |
Kapari karpuzlarını bol su ile iyice yıkadık. Yıkanan karpuzları irilik ve tazelık bakımından gruplara ayırdık.
Resim Yıkanan karpuzları kavanozlara doldurup üzerlerini örtecek kadar soğuk su döktük. Bu suyu günde iki kere değiştirdik. İki gün sonra suyun acısı azaldı. |
Bir ay sonra soframızı süslemesini bekliyoruz. |
Rengi değişmiş kapari turşusu. |
Kurutulmuş kapari tomurcukları. |
Kurutulmuş kapari meyveleri |
Markette kapari turşusu |
Geleneksel yöntemlerle üretilmiş kapari turşusu |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder